Maarten Muns

Een uniek en onconventioneel concept

Meer afbeeldingen

Maarten was op zoek naar een online visitekaartje. Hij wilde het simpel en compact houden: geen uitgebreid menu, maar alleen het hoognodige. Toen we een lijstje maakten met gewenste functionaliteiten, bleek dat hij toch een behoorlijk aantal dingen op zijn site wilde vermelden.

Ik belde hem op en stelde voor om iets compleet onconventioneels te doen. Waarom zouden we van zijn toekomstige website geen hypermoderne one pager maken? Door voor die vorm te kiezen, kon er bovengemiddeld veel informatie op slechts één pagina worden geplaatst.

Het ontwerp bracht een hoop uitdagingen met zich mee. Zo moest de onepager overzichtelijk zijn en goed schalen op een mobieltje. Bovendien mocht de laadtijd niet onder de grote hoeveelheid tekst lijden. Ik bedacht een uniek design dat geïnspireerd is op een van Maartens favoriete foto’s: die van een zwart gat. Hoe verder je naar beneden scrolt, hoe lichter de achtergrond wordt. Zo maak je een reis door het universum.

De site is gemaakt met behulp van Elementor in WordPress. Voor het logo gebruikte ik Adobe Illustrator en Adobe Photoshop.

Gebruikte technieken

Scroll naar boven