GEFELICITEERD! JE HEBT EEN EASTER EGG ONTDEKT!

Leestijd: 2 minuten

Een Easter egg (Engels voor paasei) is een grap of een verborgen boodschap die in een computerprogramma, een film, een website, een computerspel, een dvd, een cd (hidden track), een plaatje of een boek verwerkt is. Net als echte paaseieren zitten deze snufjes verborgen en moet ernaar gezocht worden.

Wikipedia

Goed gelezen! Je hebt zojuist een mooi easter egg ontdekt. Dit easter egg, dat je hebt geactiveerd met de zogeheten Konami Code, is een hele bekende. Het kwam vooral voor in games.

De Konami-code, is een cheat die veelvuldig voorkomt in Konami-videogames. De code komt tevens voor in enkele spellen die niet door Konami zijn uitgegeven. De code kwam voor het eerst voor in de uitgave voor het Nintendo Entertainment System uit 1986 voor het spel Gradius, maar werd pas echt bekend in Noord-Amerika met de NES-versie vanContra, waarvan het de naam “30 Lives Code” kreeg. De speler kon door het spel te stoppen en de code omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, B, A in te voeren 30 levens krijgen. De code werd daarop meermaals opnieuw gebruikt in veel andere spellen en heeft een plek gekregen in de volkscultuur in relatie tot de derdegeneratiespelcomputers.

Wikipedia

Je hebt dus deze code ingevoerd (misschien per ongeluk, misschien expres):

800px-Konami_Code.svg

Of, als je op je mobieltje zit, heb je de B en de A vervangen door 2× te tikken.

Vond je dit leuk? VERTEL HET DAN NIET AAN JE VRIENDEN! Easter eggs horen geheim te blijven ?.

Share